NOVICE IN OBVESTILA 2012

 
30.12.2012 - VOŠČILO 2013 !!!


V A B I L O

Vabimo vas na jubilejni 20. redni letni občni zbor Planinskega društva Blagovica, ki bo v soboto 26. 01. 2012 ob 19:00 uri v večnamenskem prostoru osnovne šole v Blagovici (v telovadnici).

V upanju, da se na občnem zboru srečamo v čim večjem številu, vas planinsko pozdravljamo.

Upravni odbor PD Blagovica

16.09.2012 - Planinski pohod na Veliki vrh (2114 m) v Kamniško Savinjskih Alpah

Krstno vodenje Marinke Škrlj je bilo kljub hladnemu in meglenemu vremenu zelo uspešno. Dobra izbira izleta, dobro vodenje in prijazna beseda vodnice so razlogi, da se bomo njenih izletov radi udeleževali. Tokrat smo ji vodniki malo "zagodli", saj je bila deležna pravega snežnega krsta, ki pa ga je okusil tudi njen kolega Grega, ki je svoj krstni pohod že vodil.
 

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

 

Zapisal: Bojan Pustotnik
Vodnik PD Blagovica

07.07.2012 - Planinski pohod na Tolminski Migavec in Tolminski Kuk

Vodnika Anica in Miro sta pripravila pohod po vrhovih Spodnjih Bohinjskih gora. V soboto 7. 7. 2012 smo se zbrali na Mostu na Soči, potem pa se odpeljali do planine Lom. Od tam smo po eni uri hoje prispeli na planino Razor, kjer smo prespali in naslednje jutro odšli na turco. Pot nas je najprej vodila do lepe planine Kal, nato vzpon na Tolminski Migavec, čez Tolminski Kuk in Zeleni vrh nazaj na planino Razor. Kot zanimivost naj omenim, da so jamarji pod Tolminskim Migavcem odkrili kraško jamo, ki je s svojo dolžino 25 km prevzela sloves najdaljše jame Postojnski jami, ta je dolga »samo« 20km. Poleg lepih pogledov po okoliških hribih, smo lahko občudovali tudi lepo planinsko cvetje, od planike, ozkoliste preobjede-ki je navkljub svoji lepoti strupena, alpske nebine, Sternbergovega klinčka, Relikanijeve (črne) murke, raznih kamnokrečev…Polni lepih vtisov smo se po počitku na planini Razor odpravili do planine Lom, kjer smo zaključili naše dvodnevno potepanje.

Več slik najdete v foto galeriji >>

Zapisala: Sonja Mlakar

17.06.2012 - Izlet v neznano PD Blagovica

V nedeljo 17. 6. 2012 smo se zbrali pri planinskem kozolčku v Blagovici ter se z avtobusom odpeljali na izlet v neznano. Po začetnem iskanju prave smeri je bil prvi postanek na Trojanah. Po kavici smo se odpeljali našemu do tedaj še neznanemu cilju. Ugibanj je bilo veliko, posebno potem, ko smo zavili proti Logarski dolini. Ko smo prispeli do Robanovega kota, pa je bilo vsem jasno, da je naš današnji cilj prelepa Robanova planina, ki se nahaja v zatrepu slikovite doline. Nahaja se na višini 890m in nam ponuja pogled na stene Križevnika, Moličke peči, Velike Zelenice, Ojstrice in Krofičke. Po krajšem oddihu pri pastirski koči, pa nazaj do kmečkega turizma Govc, kjer nas je čakalo zelo dobro kosilo. Popoldne pa sta nam vodnika Mojca in Marjan pripravila še družabne igre v stilu «minuta do zmage«. Vsak se je lahko izkazal v svojih spretnostih, seveda pa ni manjkalo smeha. Pozno popoldne smo se zadovoljni in polni lepih vtisov odpeljali proti domu.

Več slik najdete v foto galeriji >>

Zapisala: Sonja Mlakar

13.06.2012 - Botanični vrt v Ljubljani

V Ljubljani si lahko ogledamo Botanični vrt, ki spada med naravne znamenitosti. Ljubljanski Botanični vrt deluje že od leta 1810. V času Ilirskih provinc je bil ustanovljen kot Vrt domovinske flore. Zasnoval ga je botanik Franc Kladnik. Leta 1919 je bila ustanovljena Univerza v Ljubljani in Botanični vrt je 1920 leta postal njen sestavni del. Leta 2008 pa je dobil status spomenika državnega pomena. Velja za najstarejši botanični vrt v jugovzhodnem delu Evrope.

Ob praznovanju 200 letnice obstoja, so lani pridobili tropski rastlinjak, v katerem vidimo zanimivo zbirko rastlin iz tropskih krajev. Vsaka država članica Eurosistema, lahko enkrat na leto izda priložnostni spominski kovanec, v vrednosti dva evra. V počastitev jubileja Botaničnega vrta, so izdali milijon spominskih kovancev. Na njem je upodobljena rebrinčevolista hladnikija, ki je edini slovenski rodovni endemit. Odkril jo je ustanovitelj Botaničnega vrta France Hladnik leta 1819 na Čavnu. Ta rastlina raste na majhnem območju Trnovskega gozda, na rastišču med Čavnom in Kucljem.

Ogled vrta priporočam, saj v njem vidimo veliko različnih rastlin. Na ogled so vodne, močvirske rastline, zelišča, tropski rastlinjak, kaktusi, skalnjaki … nekaj dodatnih slik najdete v foto galeriji >>.

Zapisala: Sonja Mlakar

25.02.2012 - Licenčni seminar za varuhe gorske narave na Ospu

Osp, 25. februarja 2012. Ta dan se nas je zbralo v Ospu 33 varuhov gorske narave na seminarju za obnovitev licence. Najprej smo se podali skozi Osp, nato pa po planinski poti do razgledne točke, kjer smo opazovali stene Kraškega roba. Ob poti smo videli oljčni nasad, ki raste na najbolj severnem delu Sredozemlja. Zanimiv je tudi gozd, v katerem raste veliko lovorja. Po krajšem ogledu okolice Ospa nas je ga. Marjeta Keršič Svetel, ki je bila vodja licenčnega seminarja, odpeljala k našemu priznanemu plezalcu in alpinistu Silvu Karo. Silvo nas je gosti v svojem domu. Izobraževanje je bilo namenjeno trem temam: varstvu narave v naravnih plezališčih, varovanju podzemnih jam in vodotokov ter evropski politiki ohranjenja divjine.

Po uvodnem govoru Marjete Keršič Svetel, nam je strokovnjak za ptice Tomaž Mihelič predstavil ogrožene ptice, ki si za svoja domovanja izbirajo skalne stene, ki so najbolj všeč alpinistom. Jamar Marko Simič nam je predstavil ogroženost in občutljivost podzemskega sveta. Pogled plezalca na plezališča Kraškega roba pa nam je predstavil Silvo Karo. Predaval je o problemih urejanja odnosov med plezalci, lastniki zemljišč in varstvu narave v naravnih plezališčih. Sledil je še uradni zaključek s podelitvijo diplom.

Več slik najdete v foto galeriji >>

Zapisala: Sonja Mlakar

24.03.2012 - VABILO na vse Slovensko čistilno akcijo "Očistimo Slovenijo !!! 2012"


V A B I L O

Obveščamo vse krajane, da bo čistilna akcija v soboto 24.03.2012. Dobimo se ob 8.00 uri na igrišču v Blagovici, kjer si bomo razdelili teren. Poskrbljeno bo za rokavice in vreče, ob 12.00 uri je zaključek in malica za vse sodelujoče.

Priporočamo delovne obleke in obutev, v primeru slabega vremena (dež) boste obveščeni o novem terminu.

Vabilo vseh društev v Blagovici:
- Vabilo_Cistilna_akcija_drustva_blagovica_2012.pdf

 

 

Organizatorji čistilne akcije v Blagovici:
KS Blagovica, PGD Blagovica, PD Blagovica, DPŽ Blagovica, OŠ Blagovica

28.01.2012 - 19. Redni občni zbor Planinskega društva Blagovica

V soboto 28. 01. 2012 ob 19:00 uri  je potekal, v večnamenskem prostoru osnovne šole v Blagovici, 19. redni letni občni zbor Planinskega društva Blagovica. V polni dvorani se je zbralo okoli 90 članov društva in povabljenih gostov iz sosednjih društev. Veliko število članov društva je odraz dobrega dela vseh v društvu, predvsem vodnikov in ostalih odsekov društva, ki privabljajo članstvo z dobrimi in zanimivimi pohodi, izleti, predavanji in akcijami.

 

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

 

Zapisal: Administrator
 

22.01.2012 19. Tradicionalni zimski pohod Golčaj - Špilk (2012)

Letošnjega 19. tradicionalnega zimskega pohoda Golčaj - Špilk se je v zelo lepem sončnem vremenu udeležilo okoli 80 pohodnikov.

 

Več slik s pohoda najdete v foto galeriji >>

Zapisal: Bojan Pustotnik

28.01.2012 - VABILO na 19. Redni občni zbor Planinskega društva Blagovica


V A B I L O

Vabimo vas na 19. redni letni občni zbor Planinskega društva Blagovica, ki bo v soboto 28. 01. 2012 ob 19:00 uri v večnamenskem prostoru osnovne šole v Blagovici (v telovadnici).

V upanju, da se na občnem zboru srečamo v čim večjem številu, vas planinsko pozdravljamo.

Upravni odbor PD Blagovica

22.01.2012 - VABILO na 19. Tradicionalni zimski pohod Golčaj-Špilk


V A B I L O

Vabimo vas na 19. tradicionalni zimski pohod Golčaj - Špilk, ki bo v nedeljo 22. 01. 2012 med 7:00 in 08:00 uro s startom iz Blagovice. Pohod traja 6 - 7 ur in je kondicijsko zahteven. Obleka naj bo vremenu primerna, priporočajo se pohodniške palice. Hrana je iz nahrbtnika. Pohod je v vsakem vremenu.

Cena pohoda je 3,00 €, v ceno sta vključena dva čaja.

Dodatno obvestilo za pohodnike:

Vse pohodnike obveščamo, da smo nekoliko spremenili pravila zimskega pohoda. Zjutraj je star pohoda od 7:00 do 8:00, kar pomeni, da v tem času lahko pridete za start, plačate startnino in se podate na pot. Vodniki bodo na pot odšli v določenih časovnih obdobjih. Pohodnikom svetujemo, naj bodo pazljivi na markacije ali pa vprašajte na kontrolnih točkah. Na samo pot se bo potrebno podati s kontrolnim listom na katerem boste zbrali 4 žige (Blagovica, Doline, Lipovec in Špilk). Za priznan pohod morata biti odtisnjena vsaj dva žiga. Kontrolni listi se oddajo na dan pohoda, v nasprotnem se pohod ne bo priznal (pošiljanje listov po pošti).

Pohod vodijo vodniki vodniško-izletniškega odseka.

Dodatne informacije dobite pri Podbelšek Mirotu na tel. 01/ 72-34-037.

Planinski pozdrav!

Vodniško - izletniški odsek PD Blagovica

12.01.2012 - Plan aktivnosti PD Blagovica 2012

Drage planinke in planinci.

Pred vami je plan aktivnosti Planinskega društva Blagovica za leto 2012. Upamo, da bo v tem pestrem, skrbno pripravljenem programu vsak našel nekaj zase in da se bomo v tekočem letu čim večkrat srečali na naših pohodih in ostalih aktivnostih. Dodatne informacije o pohodih in aktivnostih bodo napisane na vabilih, lahko pa jih dobite tudi pri vodnikih ali na našem naslovu.

KONTAKTNI PODATKI:
PD Blagovica
Blagovica 7
1223 Blagovica

Lahko nas poiščete na:
www.planinskodrustvo-blagovica.si

ali nam pišite na:
pd.blagovica@gmail.com

Želimo vam prijetno, predvsem pa varno hojo v hribe!

Plan aktivnosti 2012 si lahko shranite na vaš računalnik tukaj (PDF, 4,03 MB) >>

tajnica društva: Maja Medič

 

31.12.2011 - Voščilo 2012 !!!

Arhiv novic !!!

<< Začetek < 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | > Konec >>
 

Stran 1 od 8

 

© 1993-2012 PD Blagovica.