NOVICE IN OBVESTILA - ARHIV 2008

 
24.12.2008 - Voščilo !!!

20.11.2008 - Članek o prehojeni poti Špilk - Triglav 2008 v občinskem glasilu Rokovnjač

V zadnji številki občinskega glasila Rokovnjač, občine Lukovica, ste si lahko prebrali del opisa tridnevnega pohoda iz Špilka nad Blagovico do Triglava.

Celoten članek, si lahko preberete tukaj.

Fotografije s pohoda pa si lahko ogledate v galeriji!

1. dan2. dan3. dan

26.10.2008 - Koželjeva pot v Kamniški Bistrici

Prehodili smo Koželjevo pot, ki nosi ime po kamniškem slikarju in gorskem reševalcu, nas je ob bregovih hladne gorske reke Kamniške Bistrice popeljala v naročje kamniških planin.

 

16.11.2008 - Tek na Špilk 957m - najvišji vrh občine Lukovica


V A B I L O

Planinsko društvo Blagovica vabi na "Tek na Špilk" v nedeljo 16.11.2008. Zbor bo 10:00 uri pred planinskim kozolčkom v Blagovici.

Tek je iz Trojan do Špilka, razdalja teka je približno 8 km, višinska razlika pa 400 m. Proga poteka po makadamski cesti, zadnji del pa po planinski stezi. Tekmuje se v kategorijah; moški do 25 let, moški do 50 let, moški nad 50 let ter posebej ženske. V vsaki skupini prvi trije prejmejo medaljo, skupni zmagovalec v moški in ženski konkurenci pa še pokal.  Startnine ni.

Za tekmovalce so priskrbljeni napitki ob progi in prevoz na start. Vsak teče na lastno odgovornost. V primeru dežja se tek prestavi za nedoločen čas.

»Se vidimo na Špilku«

TEK JE ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA PRIJAV ODPADEL !!!
 

11.10.2008 - 17. spominski pohod po poteh vojne za Slovenijo

OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV
VOJNE ZA SLOVENIJO DOMŽALE

vas vabi v soboto, 11. oktobra 2008 ob 9:00 uri na sedemnajsti tradicionalni pohod po poteh vojne za Slovenijo. Zbor bo ob 9:00 uri pri gradu Brdo nad Lukovico od koder bo pot prekala preko Rafolč, Vrhovlj, Straže in Velike Lašne, do Male Lašne k pomniku Lokvanj ter nazaj do Brda, kjer bo zaključek v Rokovnjaškem gozdičku.

OZVVS Domžale

Za dodatne informacije si poglejte vabilo.


 

11.09.2008 - 3. dan pohoda iz Špilka do Triglava

Danes 11. septembra, je vseh 10 pogumnih pohodnikov iz PD Blagovica osvojilo vrh Triglava skupaj še s tremi pohodniki, ki se niso uspeli udeležiti celotne poti.

Pohodniki s fotografije so prehodili celotno pot iz Špilka nad Gabrjem do Triglava. Prvi dan (5.9.) so prehodili pot od Špilka do Železnikov, drugi dan (6.9.) iz Železnikov do Stare Fužine v Bohinju kjer so prekinili pohod zaradi slabega vremena in nekaj žuljev, v četrtek (11.9.) pa so prehodili še zadnji del iz Stare Fužine, preko Vodnikovega doma in Planike do vrha Triglava. Odločitev, da so pohod v soboto prekinili v Bohinju je bila vsekakor na mestu, saj kot se vidi s fotografije je bilo vreme danes kot naročeno.

Poglejte si fotografije s 2. dne pohoda Špilk -Triglav v galeriji!

Čestitke vsem desetim planincem, za prehojeno pot od "doma" do Triglava !!!
 

07.09.2008 - Pohod iz Špilka do Triglava

Zaradi slabe vremenske napovedi in nekaj žuljev na nogah so pohodniki včerajšnjo drugo etapo iz Železnikov do Vodnikovega doma, zaključili že v Stari Fužini (547 m) v Bohinju. Od pohodnikov, ki so se morali vrniti z Doma na Planiki, ker proti vrhu Triglava pihajo močni vetrovi, so izvedeli, da bo še celotni vikend otežen dostop na Triglav, zaradi slabega vremena. Skupaj so se odločili, da bodo pohod nadaljevali ob boljši vremenski napovedi v četrtek ali pa v petek prihodnji teden, ko se bodo lahko spet vsi zbrali.

Poglejte si fotografije s 2. dne pohoda Špilk -Triglav v galeriji!
 

06.09.2008 - 2. dan pohoda iz Špilka do Triglava

2. dan: Železniki (672 m) - Vodnikov dom na Velem polju (1817 m)

Danes čaka pohodnike okoli 40-50 km poti ter preko 1200 m višinskega vzpona.

Poglejte si fotografije s 2. dne pohoda Špilk -Triglav v galeriji!

05.09.2008 - 1. dan pohoda iz Špilka do Triglava


1. dan: Špilk (957 m) - Železniki (672 m) uspešno zaključen.

Današnja prva etapa pohod iz Špilka do Triglava je uspela, saj je vseh deset pohodnikov, ki so se zjutraj odpravili iz Blagovice, prispelo brez težav do Železnikov. Etapa je bila dolga okoli 65 -70 km vendar naporna zaradi asfaltiranih cest. Pohodnike je spremljal in bodril Matjaž s kombijem PGD Blagovica.

Jutri jih čaka pohod iz Železnikov (672 m) do Vodnikovega dom na Velem polju (1817 m).

Zapisal: Ilija Medič

Poglejte si fotografije s 1. dne pohoda Špilk -Triglav v galeriji!

 

05.09.2008 - Planinski pohod iz Špilka do Triglava ob 15. obletnici PD Blagovica

10 pogumnih planincev iz PD Blagovica se je danes 5.9.2008 ob 4:00 uri zjutraj odpravilo iz najvišjega vrha Občine Lukovica, Špilka (957 m), na okoli 140 km dolgo pot prozi, najvišjemu vrhu Slovenije, Triglavu (2864 m).

Pot je sestavljena iz treh etap:

1. dan: Špilk (957 m) - Železniki (672 m)
2. dan: Železniki (672 m) - Vodnikov dom na Velem polju (1817 m)
3. dan: Vodnikov dom na Velem polju (1817 m) - Triglav (2864 m)

Predstavitev podviga v Hitovi Budilki na Radiu hit (28. avgust 2008) si lahko poslušate na tej strani.

30.08.2008 - Proslava ob 15. obletnici delovanja PD Blagovica v Senožetih pod Špilkom

Vsi ljubitelji planin, ki niste utegnili priti v soboto 30. avgusta, v Senožeta nad Gabrjem, ste zamudili nadvse prijetno prireditev v počastitev 15 let delovanja Planinskega društva Blagovica. Prireditev je bila postavljena na hribu in v naravi, kamor sodimo planinci.

Najprej so zapeli planinsko himno "Oj Triglav moj dom" Ljudski pevci iz Blagovice, nato je ga. Erika s svojo planinsko poezijo raznežila obiskovalce. Predsednik društva g. Bojan Pustotnik je nato pozdravil vse zbrane in jim namenil lepo uvodno misel. Prireditev sta povezovali Karmen Urankar in Tina Omahna. Rdeča nit scenarija, ki ga je sestavila načelnica kulturnega odseka go. Maja Pustotnik, se je vrtela o podobnosti društva in cveta. Cvet s pomočjo korenin, stebla in cvetnih listov, kakor delo planinskega društva, članov in vseh odsekov zacveti. Zaslužni člani društva in ljudje, ki pomagajo pri delovanju društva so dobili tudi zahvale in priznanja. Na koncu so nekaj besed društvu namenili tudi povabljeni gostje ter Župana Moravč in Lukovice.

Po uradnem delu prireditve je sledil še brezplačen planinski golaž in kapljica rujnega ob petju ljudskih pevcev. Kljub oblačnemu dnevu pa je prišlo na prireditev tudi veliko mladine, najmlajši je bil predsednikov vnuk, ki je star komaj tri tedne.  

Zapisal: Ilija Medič

30.08.2008 - Vabilo na proslavo ob 15. obletnici delovanja PD Blagovica v Senožetih pod Špilkom


V A B I L O

V soboto, 30.08.2008, ob 11:00 uri vabi planinsko društvo Blagovica v Senožeta nad Gaberjem (jasa pod Špilkom), ob praznovanju 15. obletnice delovanja Planinskega društva Blagovica.

V primeru deževnega vremena bo prireditev v telovadnici osnovne šole v Blagovici ob isti uri.

Pripravljen bo krajši program in pogostitev s planinskim golažem ...

 

03.05.2008 - Pohod na Kašni vrh (1317 m)

V čudovitem vremenu smo se pod vodstvom vodnika Urankar Petra podali na Kašni vrh. Start je bil na Črnivcu. Hoja po gozdu je bila prijetno hladna in med klepetom je minila kot bi trenil. Ko smo zapustili gozd in se vzpenjali po travnikih, si nismo mogli kaj, da se nebi ozirali v dolino in po Kamniško-Savinjskih Alpah. Grintovec in Ojstrica sta izstopala v svoji belini in lepoti. Še nekaj skal in že smo bili na vrhu. Vso pot nas je spremljal prijazen kuža, ko pa smo odvili prve sendviče, smo takoj vedeli zakaj? Tudi on si je zaželel malico in tudi zaslužil jo je. Vrnitev do avtomobilov je minila zelo hitro. Še preden se zaveš zopet sediš v pločevini in skozi zamazano steklo gledaš v naravo, ki je v tem času čudovitih barv. Z mislijo, da bomo kmalu ponovili kakšen izlet, se boje počutim in že čakam na vabilo.

Zapisal: Bojan Pustotnik

Poglejte si fotografije s pohoda v galeriji!

27.04.2008 - Kolesarski izlet Blagovica - Češnjice - Rakitovec - Kekec - Trojane - Blagovica

Dne, 27.04.2008 se nas je 9 zanesenjakov odpravilo na dokaj zahtevno gorsko kolesarsko pot oziroma izlet. Ob 10:00 uri smo se zbrali v Blagovici pri planinskem kozolčku in krenili v smeri Zlatenka. Pot ob Zlatenščici je bila kar hladna, vendar nas je kmalu ogrel hrib, ki vodi v Češnjice, kjer je bila prva pavza. Vendar tu še ni bilo konec vzpona, do Rakitovca je še dolga in strma pot. Zagrizli smo v kolena, premagali napor za nagrado pa dobili čudovit pogled na Kamniško Savinjske Alpe in kar je bilo še lepše, sledila je vožnja po dokaj ravnem terenu do gostišča Kekec. Po malo daljši pavzi in klepetu s prijaznim oskrbnikom smo se odpravili dalje proti Trojanam. Vožnja v senci je bila prijetna in ne preveč naporna. Na Trojanah pa bi bil greh, če bi se odpeljali mimo gostišča Konšek in njihovih krofov. Kako so teknili, da še sedaj ko tole pišem, da se mi cedijo sline. Sledil je le še spust po glavni cesti do Blagovice, do našega planinskega kozolčka, kjer smo zaključili turo.

Prevozili smo skoraj 30 km od tega 15 km po makadamu, po gozdnih poteh, premagali smo okoli 500 višinskih metrov za kar smo porabili skoraj 4 ure vožnje, za naslednji podvig pa smo se dogovorili, da gremo na izlet na Gorenjsko.

Zapisal: Bojan Pustotnik

Poglejte si fotografije s pohoda v galeriji!

02.03.2008 - Pohod na Travno goro (940 m) in Kamni grič (1016 m)

V nedeljo, 02.03.2008 je bil planinski pohod na Travno Goro (940 m) in Kamni Grič (1016 m). Ob 7.00 uri sme dobili pri planinskem kozolčku v Blagovici, od koder smo se z lastnimi vozili odpeljali do Nove Štifte pri Sodražici, kjer smo pričeli z našo pešpotjo. Pohod na travno goro sta vodila Marjan in Mojca Cerar.

Več si poglejte v fotografijah s pohoda v galeriji!

 

26.01.2008 - 15. redni občni zbor PD Blagovica

Letos praznujemo blagoviški planinci že 15. obletnico svojega delovanja. Tako smo se še bolj slovesno zbrali na 15. rednem občnem zboru društva. Predsednik društva je pozdravil vse prisotne, še posebej pa tudi povabljene goste. Iz poročil smo lahko razbrali, da društvo deluje dobro. Tudi sosednja društva so pohvalila dobro sodelovanje. V planu društva za letošnje leto je veliko dela, vrhunec pa bo vsekakor proslava ob 15. obletnici ustanovitve društva v Senožetih pod Špilkom konec avgusta. Že sedaj prav vsi vljudno vabljenji na prireditev.

Zapisal: Ilija Medič

05.02.2008 - 15. tradicionalni zimski pohod Golčaj - Špilk (20.01.2008)

Miro in Marjan urejata evidenco.Letošnjega zimskega pohoda se je udeležilo 69 pohodnikov. Prišli so od vsepovsod, stari znanci, tako kot tudi novi. Osmim vodnikom je bil edini cilj varno in v kar najboljšem vzdušju pripeljati pohodnike nazaj na zborno mesto v Blagovico.

Okoli 26 km dolg pohod, kondicijsko naporen se je začel v megli, vendar nas je za vztrajnost že po 200 višinskih metrih nagradilo jutranje sonce pod Golčajem. Obetal se je čudovit zimski dan. Na Golčaju smo naredili gasilsko sliko, potem pa urno odkorakali Dolinam naproti. Med potjo smo novincem razlagali katere kraje, cerkve in hribe vidimo na naši poti. Nekatere je orientacija malo izdala, vendar smo bili na mestu vodniki in vse varno popeljali naprej. Topel čaj na Dolinah nam je ogrel dušo in srce, nam dovolil, da se nadihamo svežega zraka, vendar romantika ni trajala dolgo, pred nami je bilo še 2/3 poti. Prometna cesta Ljubljana – Celje, največja nevarnost na naši poti je bila hitro za nami in že smo se znašli na makadamski cesti v smeri proti Lipovcu. Široka cesta omogoča sproščen pohod, ki poteka ob prijetnem klepetu tako, da izgubiš občutek za čas in kar na enkrat se je pred nami pojavil Lipovec. Tu smo zapustili markirano pot in se podali na greben proti bivaku na Špilku. Vročina se je stopnjevala, še zlasti, ko smo se strmo vzpenjali proti najvišjemu vrhu občine, proti Špilku 957 m. Sledil je počitek, slikanje, ker pa smo vedeli, da nas na Kekcu čaka topel čaj in prijazen oskrbnik, smo kar hitro zapustili vrh. Žigosanje knjižic, klepet, nato pa še zadnji del poti, spust v Blagovico. Po šestih urah se je ena od udeleženk oglasila »baterija je skoraj prazna« in v smehu smo takoj vedeli v katerem grmu tiči zajec. Končno Blagovica, skoraj 7 ur hoje, utrujeni a vendar dobro razpoloženi smo se ustavili na zadnji postaji v Blagovici pri »Bzelu«, ki nam je kot vsako leto postregel z okrepčilom.

Končan je 15. zimski pohod Golčaj – Špilk. Utrujeni a vendar polni novih doživetij smo se dogovorili, da se na naslednjem 16. pohodu zopet vidimo.

Poglejte si fotografije s 15. tradicionalnega zimskega pohoda Golčaj - Špilk.

zapisal: Bojan Pustotnik

04.02.2008 - Maškarada v dvorani kulturnega društva v Blagovici

V nedeljo 04.02.2008 smo skupaj z mladinskim in kulturnim odsekom PD Blagovica, pripravili že tradicionalno maškarado, za mlado in staro, v Kulturnem domu v Blagovici. Dobili smo se ob 10:00 uri na igrišču, nato pa naredili povorko mimo nove šole do kulturnega doma. V dvorani smo se nato zabavali in plesali, najedli smo se krofov in še za konec je bila vsaka maškara nagrajena.

Poglejte si fotografije z letošnje planinske maškarade v Blagovici.

20.01.2008 - 15. tradicionalni zimski pohod Golčaj - Špilk

 

V A B I L O

Vabimo vas na 15. tradicionalni zimski pohod Golčaj - Špilk,
ki bo v nedeljo 20.01.2008 ob 7:30 uri iz Blagovice.
 Pohod traja 6 - 7 ur in je kondicijsko zahteven.
Obleka naj bo vremenu primeren, priporočajo se pohodniške palice.
Hrana je iz nahrbtnika.

Cena pohoda je 3,00 €, v ceno sta vključena dva čaja.


Pohod je v vsakem vremenu.

Pohod vodi vodniško-izletniški odsek.

 

05.01.2008 - Slovesno odprtje nove Podružnične šole v Blagovici

Maja in Ilija sta zaigrala krajši skeč, ki se dogaja ob Aljaževem stolpu na vrhu Triglava, ter tako skozi igro predstavila delo našega društva, na koncu pa še povabila vse prisotne predvsem mlade, da se nam pridružijo na naših pohodih in raznih mladinskih akcijah.V soboto 5. januarja 2008 je bila slovesnostna otvoritev prenovljene Podružnične šole in telovadnice v Blagovici, na kateri smo predstavili naše društvo. Tega pomembnega dogodka so se udeležili številni visoki gostje, med drugimi, pesnik g. Tone Pavček, ljubljanski nadškof in metropolit Msgr. mag. Alojzij Uran in župan občine Lukovica g. Matej Kotnik. Najprej so se v kulturnem programu predstavili učenci Podružnične šole Blagovica s pevskim zborom, ki je zapel šolsko himno in z igro čebelica Maja, kjer so si čebelice v treh dajanjih zgradile nov domek, ki je spominjal na prenovljeno šolo. Vmes smo se predstavila tudi vsa dejavnejša društva iz Blagovice in okolice, nastopili so ljudski pevci iz Blagovice, navijaška skupina Športnega društva Čelešnk, Moški pevski zbor Lipa s Trojan, Društvo podeželskih žena Blagovica-Trojane ter seveda tudi naše domače planinsko društvo.

Maja in Ilija sta zaigrala krajši skeč, ki se dogaja ob Aljaževem stolpu na vrhu Triglava, ter tako skozi igro predstavila delo našega društva, na koncu pa še povabila vse prisotne predvsem mlade, da se nam pridružijo na naših pohodih in raznih mladinskih akcijah.

Slavnostni govornik na odprtju šole je bil pesnik Tone Pavček, ki je dejal, da je danes praznik otrok. Šolo je blagoslovil ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran skupaj z blagoviškim župnikom Jožetom Vrtovškom. Govor so imeli tudi župan Matej Kotnik, predsednik KS Blagovica Zvone Pogačar, vodja šole v Blagovici ga. Gizela Kosmatin in v.d. ravnateljica na OŠ Janko Kersnik Brdo ga. Marijana Erjavec. Po koncu slavnostne otvoritve pa je sledil še ogled šole preštevilnih obiskovalcev od blizu in daleč ter zakuska domačih slaščic, ki so jih spekle članice društva podeželskih žena Blagovica-Trojane. Prenovljena šola in predvsem nova telovadnica bo na voljo tudi društvom iz našega dela občine, tako da bo utrip življenja v vzhodnem delu še bogatejši.

24.12.2007 - Voščilo 2008!



 

Arhiv novic 2008 !!!

<< Začetek < 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | > Konec >>
 

Stran 5 od 6

 

© 1993-2007 PD Blagovica.