NOVICE IN OBVESTILA

 
24.01.2016 - VABILO na Tradicionalni zimski pohod Golčaj-Špilk 2016


V A B I L O

Vabimo vas na tradicionalni zimski pohod Golčaj - Špilk, ki bo v nedeljo 24. 01. 2016 med 7:00 in 08:00 uro s startom iz Blagovice. Pohod traja 6 - 7 ur in je kondicijsko zahteven. Obleka naj bo vremenu primerna, priporočajo se pohodniške palice. Hrana je iz nahrbtnika. Pohod je v vsakem vremenu.

Dodatno obvestilo za pohodnike:

Zjutraj je star pohoda od 7:00 do 8:00, kar pomeni, da v tem času lahko pridete za start, se vpišete in se podate na pot. Vodniki bodo na pot odšli v določenih časovnih obdobjih. Pohodnikom svetujemo, naj bodo pazljivi na markacije ali pa vprašajte na kontrolnih točkah. Na samo pot se bo potrebno podati s kontrolnim listom na katerem boste zbrali 4 žige (Blagovica, Doline, Lipovec in Špilk). Za priznan pohod morata biti odtisnjena vsaj dva žiga. Kontrolni listi se oddajo na dan pohoda, v nasprotnem se pohod ne bo priznal (pošiljanje listov po pošti).

Pohod vodijo vodniki vodniško-izletniškega odseka.

Dodatne informacije dobite pri Podbelšek Mirotu na tel. 01/ 72-34-037.

Planinski pozdrav!

Vodniško - izletniški odsek PD Blagovica

1.1.2016 - Voščilo ob novem letu 2016


Planinsko društvo Blagovica vam želi ...

Srečno in varno na izletih v gorah v novem letu 2016!

UO PD Blagovica

03.08.2014 - Vabilo: Pohod na Konja 03.08.2014 in na Storžič 10.08.2014


V A B I L O

Pozdravljeni.

V priponki sta vabili za; pohod na Konja (1803 m), ki bo v nedeljo 03.08.2014 ter na Storžič (2132 m) teden kasneje v nedeljo 10.08.2014. Več si lahko preberete v priloženi prilogi.

Priloga: 2x Vabilo  >>

Planinski pozdrav!

Vodniško-izletniški odsek
PD Blagovica

27.04.2014 - Vabilo: Pohod na Menino planino 27.04.2014


V A B I L O

Pozdravljeni.

V priponki je vabilo na pohod, ki bo v nedeljo 27.4.2014. Več si lahko preberete v priloženi prilogi.

Priloga: Vabilo  >>

Planinski pozdrav!

Vodniško-izletniški odsek
PD Blagovica

07.04.2014 - Stanje na planinskih poteh zaradi žledoloma 2014 - ROKOVNJAŠKA PLANINSKA POT JE ODPRTA


O B V E S T I L O

Obveščamo vse pohodnike, da je Rokovnjaška planinska pot v celoti spet odprta za pohodnike.

ROKOVNJAŠKA PLANINSKA POT JE ODPRTA !!!

UO PD Blagovica

25.01.2014 - 21. občni zbor Planinskega društva Blagovica

Občni zbor Planinskega društva Blagovica, ki je potekal v soboto 25.01.2014 ob 19:00 uri v telovadnici podružnične osnovne šole v Blagovici, je potrdil pozitivno smer razvoja planinskega društva. Izvoljen je bil novi predsednik društva Bojan Pustotnik, ki je že pred leti vodil planinsko društvo, prav tako so bili izvoljeni tudi upravni in nadzorni odbor ter disciplinska komisija.

Občni zbor se je tudi zahvalil dosedanjemu predsedniku društva Petru Urankarju in upravnemu odboru za vestno delo v preteklem mandatu, novemu predsedniku Bojanu Pustotniku in članom upravnega odbora pa je zaželel uspešno delo v novem mandatu.

Vse člane društva naprošamo, da čim preje poravnajo članarino.

Administrator

07.03.2014 - Stanje na planinskih poteh zaradi žledoloma 2014


O B V E S T I L O

Obveščamo vse pohodnike, da je od danes 7.3.2014 spet odprt del Rokovnjaške planinske poti od Trojan prek Golčaja, Limbarske gore in do Vinj.

UO PD Blagovica

22.02.2014 - Vabilo: Kraški rob 23.02.2014 in delovna akcija 22.02.2014

Pozdravljeni.

V priponki je vabilo na pohod, ki bo v nedeljo 23.2.2014 ter vabilo na delovno akcijo, ki bo v soboto 22.2.2014. Več si lahko preberete v priloženi prilogi.

Priloga: Vabilo  >>

Planinski pozdrav!

Vodniško-izletniški odsek
PD Blagovica

07.02.2014 - Stanje na planinskih poteh zaradi žledoloma - ZAPRTE PLANINSKE POTI

Izredne vremenske razmere v Sloveniji v zadnjih dneh so botrovale žledu in predvsem na področju Julijskih Alp tudi velikim količinam novozapadlega snega, zato je zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja v gozdovih in drugih območjih. Naravna nesreča je med drugim povzročila tudi ogromno škodo na planinskih poteh, saj so zaradi ogromne količine podrtega drevja planinske poti neprehodne, zadrževanje na teh območjih pa bo še nekaj časa smrtno nevarno, dlje časa pa bodo planinske poti neprehodne ali vsaj delno neprehodne. Spremljajte stanje poti na internet strani PZS.

Planinska zveza Slovenije je tudi na priporočilo Uprave za zaščito in reševanje RS, da se naj ljudje ne odpravljamo v gozdove, danes do nadaljnjega zaprla vse planinske poti na prizadetih območjih.

Odločitev je sprejel predsednik Bojan Rotovnik s soglasjem načelnika Komisije za planinske poti Igorja Mlakarja.

DO NADALJNJEGA JE ZAPRTA TUDI ROKOVNJAŠKA PLANINSKA POT !!! ROKOVNJAŠKA PLANINSKA POT JE PONOVNO V CELOTI ODPRTA !!!

Priloga: Dopis Planinske zveze Slovenije (PDF, 64 kb)  >>

Povezava: STANJE POTI PZS  >>

UO PD Blagovica

25.01.2014 - Vabilo na 21. občni zbor Planinskega društva Blagovica


Planinsko društvo Blagovica

V A B I L O

Vabimo vas na redni letni občni zbor
Planinskega društva Blagovica,


ki bo v soboto 25. 01. 2014 ob 19:00 uri v večnamenskem prostoru osnovne šole v Blagovici (v telovadnici).

UO PD Blagovica

 

22.01.2014 - Nov statut - Pravila Planinskega društva Blagovica

Obveščamo vas, da je UO na zadnji seji potrdil novi statut društva, ki ga bomo člani potrdili na Občnem zboru. Spremembe so bile potrebne zaradi usklajevanja društvenih pravil z veljavno zakonodajo. Novi statut je na ogled na tej povezavi do 22.1.2014. V kolikor imate predloge ali pripombe, nam jih pošljite na naš e-naslov ali nam pišite na Pd Blagovica, Blagovica 7, 1223 Blagovica.

Datoteka: Statut - Pravila Planinskega društva Blagovica

UO PD Blagovica

16.11.2013 - Praznovanje 20. obletnice Planinskega društva Blagovica

V soboto 16.11.2013 smo Blagoviški planinci pripravili prireditev ob 20. letnici delovanja društva. Slovesnost je potekala v domačem vzdušju, ki smo ga planinci pripravili sami, s poudarkom na tem ali smo že stari 20. let ali šele. Poleg govora je pri marsikomu obudilo spomine predvajanje starih slik s pohodov in res smo se vprašali - smo stari ŽE 20. let ali ŠELE. Mladina je pripravila krasen utrinek z njihovih pohodov in malih taborov, zapeli so nam mladi pevci iz našega kraja pod vodstvom Robija in Monike Juvan, na harmoniko je zaigral Andraž Slapar, Maja in Luka Per sta program obogatila na trobenti in prihodnost mladih virtuozov je le še vprašanje časa. V Planinskem društvu Blagovica nam je uspelo v kratki zgodovini narediti tudi nekaj večjih korakov od tega, da smo postavili bivak na najvišjem vrhu občine Lukovica, na Špilku 957 m, uspelo nam je postaviti razgledni stolp na Rebru, vsako leto imamo tradicionalni pohod Golčaj - Špilk, prav tako pa je že skoraj tradicionalna udeležba na planinski maši na Golčaju in nočni pohod na Limbarsko goro. Največji del uspehov pripada vodniško izletniškemu odseku, ki je vse teh 20. letih varno vodil veliko število pohodov in izletov. Tudi nekaj posebnih akcij smo pripravili, bos na Špilk, ob polni luni na Špilk, najbolj "nor" pa je bil pohod s Špilka do Triglava. Sledijo markacisti, ki so v tem času trasirali in markirali Rokovnjaško planinsko pot, ki je dolga približno 58 km in ima 13 kontrolnih točk. Tudi mladina skoraj od ustanovitve društva aktivno sodeluje v akcijah in bogati program v društvu. Pridružili so se še kolesarji, ki se trudijo in poganjajo pedala v hrib in z vriskom v dolino, ob tem pa se držijo pravil in priporočil, kje se smejo gorski kolesarji voziti in kje ne. Kulturno odsek skrbi za redne prireditve, izobraževanja, predavanja, delavnice in še bi lahko našteval. Odsek za varstvo narave je nedavno začel z delom pod strokovnim vodstvom naše članice. Uspelo nam je na vseh področjih zagotoviti strokoven kader, ki ga še nadgrajujemo. Da pa je prireditev dobila na teži, smo bili počaščeni s prihodom številnih gostov, od župana občine Lukovica do podpredsednika PZS-ja, predsednika meddruštvenega odbora Kamniško Bistriškega območja, sosednjih društev, društva podeželskih žena Blagovica - Trojane, ki so nam pripravile še okusne sladice in velike množice naših članov kot tudi simpatizerjev. Kot krajan lahko rečem - hvala društvu za tako iskreno vnemo in delo, kot član pa bi dodal, da sem ponosen na to, da sem del društva, da lahko ustvarjam v njemu. Če bi radi ustvarjali prihodnost z nami pa le pridite - vabljeni.

Zapisal: Bojan Pustotnik

16.11.2013 - Vabilo na praznovanje 20. obletnice Planinskega društva Blagovica


Planinsko društvo Blagovica

V A B I

na praznovanje ob
20. OBLETNICI DRUŠTVA

v soboto, 16.11.2013 ob 18:00 uri,
v dvorani podružnične šole v Blagovici.

Skupaj z vami se bomo spominjali naših prehojenih
 poti in pogumno ter polni zagona zrli v prihodnost.

UO PD Blagovica

27.10.2013 - Pohod na Ciprnik - Vitranc

V lepem sončnem vremenu se je 9 pohodnikov iz Planice podalo na strmi Ciprnik. Kar nekaj znoja je preteklo preden so pohodniki zagledali vrh. Vendar se je splačalo, saj so bili pogledi po okolici kraljevi (Tamar, Pišnica, Planica, Kr. Gora, Jalovec vse do Velikega Kleka in še dlje). Po malici in počitku so pot nadaljevali po razgibanem grebenu do Vitranca. V vsej lepoti je vrh prava sramota za kraj. Razpadajoči objekti in prelepi pogledi res ne gredo skupaj. Kljub temu so vsi zadovoljni nadaljevali s spustom do Kranjske gore, kjer so ob analizi ugotovili, da kljub poznemu letnemu času še vedno lahko varno uživajo v sredogorju.   

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

Zapisal: Bojan Pustotnik
Vodnik PD Blagovica

25.06.2013 - Pohod ob počastitvi 15. obletnice postavitve bivaka na Špilku

Letos mineva 20 let od ustanovitve našega planinskega društva in 15 let odkar smo na najvišjem vrhu Občine Lukovica, na Špilku, postavili bivak. Ob tej priložnosti smo na praznični torek, dan državnosti, 25.06.2013, izvedli jubilejni pohod na Špilk. Zjutraj smo se ob 8:00 uri zbrali pri planinskem kozolčku v Blagovici, nato pa krenili po planinski poti čez vasi in polja proti Špilku. Tu so se nam pridružili tudi gorski kolesarji, ki so se pripeljali s kolesi iz Blagovice preko Trojan do Senožet, na skupnem vzponu do vrha Špilka. Zbralo se nas je preko 50 pohodnikov, med katerimi je bilo veliko mladine. Na vrhu smo ob bivaku pripravili krajši kulturni program in pogostitev. Vse zbrane je najprej pozdravil predsednik društva Peter Urankar, nato pa nam je načelnik markacistov Miro Podbelšek povedal zgodbo kako je iz njegove ideje nastal bivak ter delil z nami kar nekaj prijetnih spominov, kako so pretekla leta na silvestrovo krasili okolico bivaka in v bivaku čakali na novo leto. Med rednimi obiskovalci v teh 15 letih je bil tudi Matevž, oskrbnik koče na Kekcu, ki je prav tako povedal nekaj zanimivih zgodb okoli bivaka. Načelnica kulturnega odseka Maja Medič je prebrala še nekaj vtisov premnogih obiskovalcev bivaka na Špilka, ki jih je zbrala na internetu, načelnica mladinskega odseka Petra Trdin pa je prebrala mladinsko planinsko pesem. Po uradnem delu smo zbrani zapeli še nekaj planinskih pesmi in se ob dobri družbi odpravili nazaj proti dolini.   

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

Zapisal: Ilija Medič
Administrator PD Blagovica

19.05.2013 - Planinski pohod na Golico 1835 m

V nedeljo 19.5.2013 smo se planinci PD Blagovica podali na Golico 1835 m. Kot ponavadi smo se že ob 6:00 uri zjutraj zbrali pri planinskem kozolčku v Blagovici ter se z lastnimi vozili odpeljali do Planine pod Golico, od koder smo se povzpeli na vrh Golice. Kljub slabši vremenski napovedi je vreme zdržalo.
 

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

 

Zapisal: Grega Barlič
Vodnik PD Blagovica

02.03.2013 - Planinski pohod po Jurčičevi poti 2013

Miro in Anica Podbelšek sta nas planince PD Blagovica popeljala po Jurčičevi poti iz Višnje gore do Muljave. V hladnem vremenu in zelo dobrem vzdušju smo dosegli Muljavo, si ogledali Jurčičevo rojstno hišo in se s prijetnimi občutki odpeljali domov.
 

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

 

Zapisal: Bojan Pustotnik
Vodnik PD Blagovica

08.02.2013 - Planinski pohod na Kraški rob

Na kulturni praznik se nas je 65 planincev zbralo na pohodu po Kraškem robu. Tokratna pot nas je vodila iz vasi Gračišče na Lačno, do najvišje točke na poti Kuk 496 m, nato pa je sledil spust v Hrastovlje. Starka burja nam je prizanesla s svojo močjo in nam ponudila čudovite poglede po bližnji in daljni okolici.
 

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

 

Zapisal: Bojan Pustotnik
Vodnik PD Blagovica

26.01.2013 - Jubilejni 20. Občni zbor PD Blagovica 2013

Leto je naokoli in treba je podati poročila našim članom in gostom. Brez zapletov je delovno predsedstvo vodilo občni zbor, kjer so bila potrjena vsa poročila za leto 2012, saj so bile izpeljane skoraj vse naloge, ki so nam bile zaupane. Tudi za leto 2013 nas čaka veliko dela saj je leto polno jubilejev - 20 let društva, 15 let Rokovnjaške planinske poti in bivaka na Špilku ter 10 let razglednega stolpa na Rebru. Tudi te naloge bomo z dobro voljo in skupno močjo izpeljali.
 

Več slik najdete v naši foto galeriji >>

 

Zapisal: Bojan Pustotnik
 

26.01.2013 - VABILO na 20. Redni občni zbor Planinskega društva Blagovica


V A B I L O

Vabimo vas na jubilejni 20. redni letni občni zbor Planinskega društva Blagovica, ki bo v soboto 26. 01. 2012 ob 19:00 uri v večnamenskem prostoru osnovne šole v Blagovici (v telovadnici).

V upanju, da se na občnem zboru srečamo v čim večjem številu, vas planinsko pozdravljamo.

Upravni odbor PD Blagovica

Arhiv novic !!!

<< Začetek < 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | > Konec >>
 

Stran 1 od 8

 

© 1993-2014 PD Blagovica.